Remeli

LK-wiki
Versio hetkellä 8. huhtikuuta 2015 kello 22.37 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Remeli eli retkirenksu on väline, jonka avulla lasten on helpompi pysyä mukana ryhmässä kuljettaessa. Se koostuu n. 40 cm pitkästä punosnauhasta, joka on ommeltu renkaaksi. Tämän kanssa sisäkkäin on n. 80 cm narusta tehty lenkki.

Remeli1.jpg
Eräs remelin käyttötapa

Remeliä voidaan käyttää monin tavoin. Parijonossa kuljettaessa remeli kiinnitetään narustaan lapsen reppuun ja lapsi pitää renkaasta kiinni yhdessä parinsa kanssa (paksujen rukkasten kanssa on kädestä pitäminen muuten vaikeaa). Samalla tavalla remeliä voidaan käyttää lapsen ja aikuisen välillä, remeli voidaan kiinnittää kärryihin tai niitä voidaan laittaa useampi ketjuun, jolloin yksi aikuinen voi helposti kuljettaa useampaa lasta. Onpa niitä käytetty vetoapuna luistellessakin. Silloin kun niitä ei tarvita, mahtuvat ne helposti taskuun.

Remelien valmistaminen on helppoa ompelukoneella, mutta muutama asia on syytä ottaa huomioon: Nauhaksi sopii 25 mm punosnauha, mutta sen on oltava pinnaltaan karheaa tai kumiraidoilla päällystettyä, jotta siitä saa pitävän otteen liukkaillakin rukkasilla. Materiaalien värien on myös syytä olla kirkkaita, niin remelit eivät katoa maastoon.