Hakuohjeet

LK-wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hakuohjeissa kerrotaan miten Luonnossa kotonaan -wikistä löytää etsimänsä artikkelit.

Kaikki sivut -sivulla on listattuna kaikki wikin sivut (kursiivilla merkityt sivut ovat edelleenohjauksia jollekin toiselle sivulle).

Luokat-sivulla on kaikki määritellyt luokat, joilla on jäseniä. Artikkelit on luokiteltu aihepiirin perusteella, joten luokkia selailemalla löydät tiettyä aihetta käsittelevät artikkelit.

Kaikkien sivujen oikeassa yläkulmassa on hakukenttä, johon voit kirjoittaa hakusanan. Hakukentän alle ilmaantuu valikko kaikista artikkeleista, joiden nimi sisältää kirjoittamasi sanan sekä vaihtoehdon etsiä artikkeleita, joiden tekstissä sanan esiintyy. Jos haluat hakea sanan osalla, voit katkaista sanan *-merkillä, esim: '*maalaus' tai 'talv*'. Jälkimmäistä muotoa käyttäen voit etsiä saman sanan eri taivutusmuodoilla jättämällä pääteosan pois.

Hakukenttä on kätevä työkalu, kun haluat luoda uuden artikkelin. Tee ensin haku artikkelin nimellä. Jos artikkeli on jo olemassa, näkyy se ensimmäisenä hakutuloksissa. Jos sitä ei vielä ole, tulee hakutuloksiin linkki, jota pitkin pääset luomaan uuden artikkelin. Kun olet luonut artikkelisi, tee uudestaan haku sen nimellä. Saat listan artikkeleista, joissa luomasi artikkelin nimi mainitaan. Näistä todennäköisesti kannattaisi linkittää uuteen artikkeliisi.