Etusivu

LK-wiki
Versio hetkellä 16. maaliskuuta 2016 kello 21.22 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luonnossa kotonaan -wiki

Tervetuloa Luonnossa kotonaan -wikiin. Tänne on talletettu tietoa Luonnossa kotonaan -toiminnasta. Sivusto on tarkoitettu kaikille lasten kanssa luonnossa toimiville. Tarkoituksena on koota tänne käytännön tietotaitoa, josta on hyötyä niin Luonnossa kotonaan -toimipaikoille kuin kenelle tahansa, joka haluaa uusia ideoita lasten ulkoilu- ja luontotoimintaan.

Jos haluat tutustua wikin sisältöön, näet täältä kaikki sivut. Voit myös selata artikkeleita luokittain.

Luonnossa kotonaan -wikin sisältö on Luonnossa kotonaan -toimipaikkojen tuottamaa. Toimituksesta vastaa Luonnossa kotonaan ry:n hallitus.

Kuka saa muokata wikiä?

Wikiä pääsevät muokkaamaan vain toimituksen erikseen hyväksymät tahot. Tämä siksi, että haluamme tänne kootun materiaalin vastaavan Luonnossa kotonaan -toiminnan laatuvaatimuksia sekä yleisiä turvallisuus- ja laillisuuskriteerejä. Tekstit ovat täten asiantuntijoiden kirjoittamia ja kuvatut menetelmät käytännön työssä testattuja.

Sisällön tuottajat ovat etupäässä Luonnossa kotonaan -toimipakkojen työntekijöitä. Mukaan ovat kuitenkin tervetulleita kaikki, joilla on omakohtaista kokemusta tai ammattitaitoa lasten luontotoiminnasta.

Jos haluat ryhtyä kirjoittamaan artikkeleita wikiin, avaa ensin käyttäjätili (linkki "Luo tunnus" sivun ylälaidassa). Liitä mukaan oma sähköpostiosoitteesi. Lähetä osoitteeseen admin@luonnossakotonaanwiki.fi lyhyt esittely itsestäsi. Kun tilisi on aktivoitu, ilmestyy sivun ylälaitaan "Muokkaa" -linkki, ja voit ryhtyä muokkaamaan wikiä. Pyrimme käsittelemään hakemukset samana tai viimeistään seuraavana päivänä.

Kun tilisi on aktivoitu, voit myös laatia wikiin oman sivusi (linkki käyttäjänimelläsi sivun ylälaidassa), jonne yleensä kirjoitetaan mitä haluat muiden käyttäjien tietävän itsestäsi.

Miten sivuja muokataan?

Jos et ole muokannut MediaWiki-alustalla toimivaa wikiä ennen, on syytä aloittaa muokkausohjeista. Tyyliohjeissa kerrotaan ulkoasuun ja muotoiluun liittyvistä asioista.

Muutamia artikkeleita

Seuraavassa on jo luotuja artikkeleita:

Voit etsiä artikkeleita myös aiheen mukaan luokat-sivulta. Hakuohjeissa neuvotaan, miten wikistä etsitään artikkeleita. Voit myös kokeilla onneasi.

Mahdollisia artikkeleita

Seuraamalla näitä linkkejä, pääset sivuille, joissa voit luoda uusia artikkeleita annetuista aiheista:

Halutut sivut -sivulla näet artikkelit, joihin on jo linkkejä, mutta joita ei vielä ole kirjoitettu. Luonnollisesti jonkun pitäisi nämäkin kirjoittaa. Toivelistalle voit lisätä omia ideoitasi mahdollisista aiheista.